سندرم پیش از قاعدگی
فهرست مطالب
سندرم پیش از قاعدگی
سندرم پیش از قاعدگی یا PMS نشانه ها و علائم متنوعی مانند تغییرات خلقی، حساسیت سینه ها، هوس کردن برخی غذاها، خستگی، کج خلقی وتحریک پذیری و افسردگی دارد. هر سه زن از چهار زن این علائم و نشانه ها را قبل از شروع قاعدگی تجربه می کنند و به نوعی به این نوع سندرم مبتلا هستند.
علائم سندرم پیش از قاعدگی با یک الگوی قابل پیش بینی خود را نشان می دهد. ولی تغییرات فیزیکی و احساسی که فرد با این سندرم تجربه می کند می تواند خفیف یا شدید باشد. با این حال نباید اجازه داد که این مشکلات زندگی فرد را کنترل کند. برخی روش های درمانی و راهکارها می توانند به مدیریت این علائم کمک کنند.
علائم سندرم پیش از قاعدگی
لیست بلند بالایی برای علائم و نشانه های بالقوه سندرم پیش از قاعدگی وجود دارد ولی اکثر زنان تنها برخی از این علائم را تجربه می کنند. علائم و نشانه های احساسی و رفتاری به شرح زیر است:
نشانه های احساسی سندرم پیش از قاعدگی
- اضطراب و تنش
- اختلالات خلقی و افسردگی
- گریه کردن
- حساس شدن و تحریک پذیری و عصبانیت
- تغییر در اشتها و هوس کردن غذاهای خاص
- اختلال در خوابیدن و بی خوابی
- مشکلاتی در اجتماع
- عدم توانایی در تمرکز کردن
- تغییر در میل جنسی
نشانه های فیزیکی سندرم پیش از قاعدگی
- درد مفاصل و ماهیچه ها
- سر درد
- خستگی
- افزایش وزن به دلیل احتباس مایعات در بدن
- نفخ شکم
- حساسیت سینه ها
- ایجاد جوش و آکنه
- یبوست یا اسهال
- عدم تحمل الکل
در برخی افراد دردهای فیزیکی و استرس های احساسی به اندازه کافی شدید است که بر فعالیت های روزمره تاثیر بگذارد. این علائم ظرف چهار روز بعد از شروع قاعدگی در اکثر زنان از بین می رود.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر قادر به مدیریت و کنترل سندرم پیش از قاعدگی نیستید و این مشکل بر شیوه زندگی و سلامت و فعالیت های روزمره شما تاثیر می گذارد می توانید به پزشک مراجعه کنید.
عوامل سندرم پیش از قاعدگی
اینکه چه عواملی موجب سندرم پیش از قاعدگی می شوند می توان به فاکتورهای زیادی اشاره کرد:
- تغییرات دوره ای هورمونی – نشانه ها و علائم سندرم پیش از قاعدگی با تغییرات هورمونی تغییر می کنند و با بارداری و یائسگی از بین می روند.
- تغییرات شیمیایی در مغز – تغییر در سطح سروتونین ( یک ماده شیمیایی در مغز که نقشی اساسی در حالات روحی فرد ایفا می کند) می تواند به منجر به بروز علائم سندرم پیش از قاعدگی شود. سروتونین ناکافی می تواند منجر به افسردگی پیش از قاعدگی، خستگی، هوس کردن غذاهای خاص و اختلال در خواب شود.
- افسردگی – برخی زنان که به نوع شدیدی از سندرم پیش از قاعدگی مبتلا هستند، از طرفی دیگر به افسردگی هم مبتلا هستند. البته افسردگی تمامی علائم این سندرم را موجب نمی شود.
درمان سندرم پیش از قاعدگی
در اغلب موارد می توان با تغییر در سبک زندگی به بهبود علائم این سندرم کمک کرد. ولی پزشک بر اساس شدت علائم داروهای مختلفی را برای بیمار تجویز می کند. از جمله داروهای متداول می توان به داروهای ضد افسردگی، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی، داروهایی برای دفع آب اضافی در بدن و داروهای هورمونی اشاره کرد.
منبع : https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/premenstrual-syndrome/diagnosis-treatment/drc-20376787