جلوگیری از ابتلا زنان باردار به کرونا
فهرست مطالب
جلوگیری از ابتلا زنان باردار به کرونا
در ماه دسامبر ۲۰۱۹ در چین، بیماری کرونا ویروس ۲۰۱۹ که توسط سندروم حاد تنفسی کرونا ویروس ۲ (SARS- CoV-2) ایجاد شد، به سرعت در دنیا انتشار یافت. با این که داده هایی در خصوص بیماری کووید ۱۹ در دسترس است، اما تاثیر آن در خانم های باردار و نوزادان تازه متولد شده به مطالعات بیشتری نیاز دارد.
- اطلاعاتی در خصوص این که آیا خانم های باردار بیشتر مستعد ابتلا به این بیماری هستند، وجود ندارد. خانم های باردار در معرض بیماری های شدید مرتبط با مشکلات تنفسی هستند.
- تا این جا، احتمال بروز بیماری های شدید در خانم های باردار مبتلا به کووید ۱۹ نسبت به سایر افراد بیشتر نبوده است.
- اطلاعات به دست آمده از چین نشان می دهد، در میان ۱۴۷ خانم باردار، هشت درصد آن ها به بیماری شدید و و یک درصد آن ها به بیماری های سخت مبتلا شده اند که در مقابل خانم های غیر باردار، آمار بسیار پایینی است.
آمار مربوط به خانم های باردار مبتلا به کووید ۱۹ در ایالت متحده آمریکا در حال جمع آوری است. به عنوان مثال، مطالعه ای بر روی ۴۳ خانم باردار مبتلا به کووید ۱۹ در دو بیمارستان در نیویورک انجام شده است.
- گرچه در این مطالعه، خانم های غیر باردار قرار نگرفتند، اما نسبت خانم های باردار مبتلا به بیماری های شدید مشابه تعداد خانم های غیر باردار مبتلا به کووید ۱۹ بود.
- تجربه ایالت متحده آمریکا با دیگر کشورها متفاوت است، آن هم به دلیل وجود همزمان دیگر بیماری ها در خانم های باردار.
- تاثیر کووید ۱۹ در خانم های باردار به طور کامل مشخص نیست. تقریبا هیچ گونه عفونتی در چین و در خانم ها در دو و سه ماهه آخر بارداری گزارش نشده است.
- اما مشخص نیست که آیا ابتلا به SARS- CoV- 2 در سه ماهه اول بارداری می تواند منجر به نقایص تولد و یا از دست دادن بارداری شود یا خیر.
تاثیر ویروس کرونا در سلامت جنین
- برخی نوزادان که از مادران مبتلا به کووید ۱۹ متولد شدند، زودرس و یا با وزن پایین به دنیا آمدند. SARS- CoV- 2 می تواند از مادر به جنین منتقل شود، اما تست انجام شده بر روی نوزادان نتایج منفی را نشان داد.
- با این حال، نوزادان با نشانه های بیماری از مادران مبتلا به کووید ۱۹، عفونت SARS- CoV- 2 را چند روز دارند که ممکن است در دوران بارداری و زایمان منتقل شده باشد.
- با توجه به تجربیات به دست آمده از سایر عفونت ها مانند آنفولانزا، تاثیر آن بر روی جنین و نوزادان تازه متولد می تواند بدون انتقال داخل رحمی اتفاق بیفتد. به عنوان مثال، بیماری های دوران بارداری مانند آنفولانزا، نیاز به مراقبت های بیشتری دارند چرا که احتمال زایمان زودرس و یا تولد با وزن پایین را افزایش می دهند.
پیشنهاد مطلب: احتمال ابتلا زنان باردار به ویروس کرونا
اقدام به بارداری با وجود ویروس کرونا
تصمیم به بارداری در دوران فراگیری کووید ۱۹ این سوال را به وجود می آورد که آیا بارداری باید به تاخیر بیفتد. توصیه این است که باید با رعایت بهداشت و فاصله اجتماعی از آلودگی با SARS- CoV- 2 پیشگیری به عمل آید. از آن جایی که ممکن است برخی خانم ها ناقلین بدون علامت باشند، هنگام پذیرش باید تست شوند.
- دستورالعمل هایی در خصوص مراقبت از خانم های باردار مبتلا و یا مشکوک به کووید ۱۹ که برای زایمان پذیرش می شوند، وجود دارد که توسط سازمان پیشگیری و کنترل ارائه شده است.
- خانم های باردار باید از ماسک استفاده کنند و قرنطینه شوند. مراقبت های بالینی با توجه به شدت بیماری در نظر گرفته می شود نه وضعیت بارداری.
- به دلیل افسردگی تنفسی دوران باردای، مصرف سولفات منیزیوم برای پروفیلاکسی و محافظت از بافت عصبی جنین باید محدود شود.
- نگرانی در خصوص مضرات مصرف کورتون در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ نیز باید مورد بررسی قرار بگیرد.
- تصمیم گیری در خصوص زمان و نوع زایمان با توجه به وضعیت مادر و جنین تعیین خواهد شد.
بودن در بیمارستان نوزاد تازه متولد شده از مادر مبتلا و یا مشکوک به کووید ۱۹، با چالش همراه است. اقداماتی در خصوص کاهش احتمال انتقال عفونت از مادر به جنین در نظر گرفته می شود، از جمله: قرارگیری در اتاق جدا و یا عدم تماس فیزیکی و استفاده از ماسک برای مادر.
شیردهی مادر مبتلا به کرونا
شیردهی نیز باید با رعایت بهداشت سینه و دست ها و توسط پرستاران انجام شود. مادرانی که با نوزاد خود در یک اتاق قرار می گیرند، باید از ماسک استفاده کنند و بهداشت دست ها و سینه ها را قبل از شیردهی رعایت کنند.
- نوزادانی که از مادرن مبتلا به کووید ۱۹ مبتلا می شوند، مود مشکوک در نظر گرفته می شوند و باید دور از نوزادان سالم باشند.