علت اختلال در قاعدگی چیست
فهرست مطالب
علت اختلال در قاعدگی چیست
آیا می دانید علت اختلال در قاعدگی چیست؟
به نظر شما چه عواملی باعث اختلال در قاعدگی می شوند؟
سیکل قاعدگی از روز اول شروع آخرین قاعدگی تا شروع قاعدگی بعدی حساب می گردد. در صورتی که سیکل قاعدگی بیشتر از 38 روز به طول انجامد و یا در صورتی که طول دوره سیکل متغیر باشد، می تواند بیانگر بی نظمی و یا همان اختلال در قاعدگی باشد.
بی نظمی در قاعدگی می تواند دلایل گوناگونی داشته باشد. در این مقاله به برخی از اصلی ترین عوامل اختلال در قاعدگی اشاره می کنیم.
بارداری شایع ترین دلیل اختلال در قاعدگی
بارداری می تواند منجر پریود نشدن و لکه بینی شود. دیگر علائم اولیه بارداری شامل موارد زیر است:
– ویار صبحگاهی
– حالت تهوع
– حساسیت به بو
– حساسیت پستان ها
– خستگی
در صورتی که بعد از رابطه جنسی و دخول، قاعدگی شروع نشود لازم است تا یک تست بارداری در منزل انجام گیرد و یا به پزشک مراجعه شود.
قرص های جلوگیری از بارداری و یا دستگاه های IUD حاوی هورمون می توانند منجر به خونریزی های بی دلیل شوند. یکی از عوارض قرص های جلوگیری از بارداری لکه بینی بین دو قاعدگی و در نتیجه قاعدگی سبک تر است. IUD می تواند منجر به خونریزی های شدیدی شود.
شیردهی و اختلال در قاعدگی
پرولاکتین نام هورمونی است که مسئول تولید شیر در سینه هاست. پرولاکتین هورمون های دستگاه تناسلی را سرکوب می کند و در نتیجه منجر به پریودهای سبک در زمان شیردهی می شود. مدت زمان کمی پس از قطع شیردهی قاعدگی باید به روال قبل باز گردد.
دوران پیش از یائسگی و اختلال در قاعدگی
دوران پیش از یائسگی همان دوران قبل از شروع یائسگی است. معمولاً در دهه 40 زندگی این اتفاق می افتد ولی در برخی موارد می تواند زودتر رخ دهد. فرد علائم و نشانه هایی را برای مدت 4 تا 8 سال تجربه می کند و تغییراتی در قاعدگی ایجاد می شود. تغییر در سطح هورمون استروژن در این دوره می تواند منجر به بی نظمی در قاعدگی و طولانی تر شدن یا کوتاه تر شدن قاعدگی شود. از دیگر نشانه های دوران پیش از یائسگی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
– بالا رفتن ناگهانی دمای بدن یا اصطلاحاً گر گرفتن
– عرق کردن شبانه
– تغییرات خلقی
– اختلال در خوابیدن
– خشکی واژن
سندرم تخمدان پلی کیستیک و بی نظمی در قاعدگی
بی نظمی در قاعدگی یکی از شایع ترین نشانه های سندرم تخمدان پلی کیستیک است. در صورتی که به تخمدان پلی کیستیک مبتلا هستید احتمالاً خونریزی هایی شدید در دوران قاعدگی و یا از دست دادن یک دوره از قاعدگی را تجربه می کنید. سندرم تخمدان پلی کیستیک می تواند باعث بروز مشکلات زیر شود:
– ناباروری
– پرمویی در صورت و بدن
– کچلی با مدل مردانه
– افزایش وزن و چاقی
مشکلات تیروئید و اختلال در قاعدگی
طبق تحقیقی که در سال 2015 صورت گرفت 44 درصد از شرکت کنندگان مبتلا به اختلال در قاعدگی به مشکلات تیروئیدی هم مبتلا بودند.
- کم کاری تیروئید می تواند منجر به پریودهای سنگین تر، طولانی تر و همراه با درد بیشتر شود. فرد علائم دیگری مانند خستگی، حساسیت به سرما و افزایش وزن را تجربه می کند.
- سطح بالای هورمون تیروئید در بدن یا همان پرکاری تیروئید می تواند منجر به پریود های کوتاه تر و سبک تر شود و فرد علائم دیگری همچون کاهش وزن ناگهانی، اضطراب و ضربان قلب شدید را تجربه می کند. تورم در پایین گردن یکی از نشانه های شایع بیماری های مرتبط با تیروئید است.
عوامل دیگر اختلال در قاعدگی
در ادامه به دیگر عوامل اختلال در قاعدگی اشاره می کنیم:
– فیبروم های رحم
– اندومتریوز
– اضافه وزن
– کاهش وزن شدید و اختلال خوردن
– ورزش کردن بیش از حد
– استرس
– مصرف برخی داروها
– سرطان دهانه رحم و یا سرطان دیواره رحم
منبع : https://www.medicalnewstoday.com/articles/322643.php